5 toffe speeltuinen in Leuven

Leef je samen met je kinderen uit in de speeltuin. UiT in Leuven verzamelde alvast 5 leuke plekjes.

Het lijkt erop dat de lente stilaan het land heeft bereikt en de zomer staat voor de deur.

En met de zomer begint de schoolvakantie. Hèt uitgelezen moment om enkele nieuwe speelplekken te ontdekken. Onze reporter trok naar 5 speeltuinen en ze zag dat het goed was. Voor wie deze zomer een ‘staycation’ houdt, hier zijn alvast 5 inspirerende speelplekken.

Op de Philipssite aan de Ring rond Leuven opende onlangs een nieuwe speeltuin. Er is veel zand, er zijn schommels en klimtuigen, je kan er over bergen fietsen en pingpongen. Een heerlijke schaduwplek onder de hoge bomen, om heerlijk te spelen.

In het nieuwe Park Belle-Vue werd meteen een geweldige speeltuin aangelegd. Hier kunnen kleine kinderen terecht voor waterspelletjes, zandplezier en het betere klimwerk. Plezier verzekerd.

Aan de Vaartkom - in volle ontwikkeling en nu al een hippe plek om te vertoeven - vind je het Sluispark. Voor de kleinsten onder is er een waterparadijsje, de ‘grote mensen’ kunnen er terecht voor wat rust en frisse voeten bij heet weer.

Een verborgen pareltje in Kessel-Lo is Park Michotte, helemaal in ere hersteld. Je vindt er ook een mysterieuze parkspeeltuin, waar kaboutertjes ook hun plekje hebben en de eekhoorntjes vrolijk rondhuppelen. De kinderen kunnen spelen in toffe boshutjes en kers op de taart is een hele hoge en lange glijbaan. Naar boven klauteren is iets vermoeiender, maar in dit groene paradijs is dat niet eens zo erg.

De plechtige opening van de nieuwe speeltuin in Genadedal vond plaats een aantal weken terug. De speeltuin is heel ruim. Je kan er voetballen en klimmen, maar er is ook veel plaats om te chillen. Een ideale plek voor jong en oud om een zonnige zomernamiddag te vertoeven.

Dit zijn maar 5 van de vele mooie speeltuinen die de stad telt. Als je kijkt op de website van de stad Leuven, vind je een overzicht van alle speelplekken in de stad. 

Ga gerust op verkenning en geniet met je (klein)kinderen van een geweldige zomer.

Geschreven op: 04 juni 2019 in: gratis, doen, UiT met kinderen
Geschreven door: Anne Holemans

Gerelateerde artikels