5 toffe speeltuinen in Leuven

UiT in Leuven verzamelde 5 leuke plekjes.

TIP 1: Philipssite 

Op de Philipssite aan de Ring rond Leuven vind je een vrij nieuwe speeltuin. Er is veel zand, er zijn schommels en klimtuigen, je kan er over bergen fietsen en pingpongen. Een heerlijke schaduwplek onder de hoge bomen, om heerlijk te spelen.

TIP 2: Park Belle-Vue 

In het nieuwe Park Belle-Vue werd meteen een geweldige speeltuin aangelegd. Hier kunnen kleine kinderen terecht voor waterspelletjes, zandplezier en het betere klimwerk. Plezier verzekerd.

TIP 3: Sluispark 

Aan de Vaartkom - in volle ontwikkeling en nu al een hippe plek om te vertoeven - vind je het Sluispark. Voor de kleinsten onder is er een waterparadijsje, de ‘grote mensen’ kunnen er terecht voor wat rust en frisse voeten bij heet weer.

TIP 4: Park Michotte

Een verborgen pareltje in Kessel-Lo is Park Michotte, helemaal in ere hersteld. Je vindt er ook een mysterieuze parkspeeltuin, waar kaboutertjes ook hun plekje hebben en de eekhoorntjes vrolijk rondhuppelen. De kinderen kunnen spelen in toffe boshutjes en kers op de taart is een hele hoge en lange glijbaan. Naar boven klauteren is iets vermoeiender, maar in dit groene paradijs is dat niet eens zo erg.

TIP 5: Genadedal

Er is ook een hele nieuwe speeltuin in Genadedal. De speeltuin is heel ruim. Je kan er voetballen en klimmen, maar er is ook veel plaats om te chillen. Een ideale plek voor jong en oud om een zonnige zomernamiddag te vertoeven.

Dit zijn maar 5 van de vele mooie speeltuinen die de stad telt. Als je kijkt op de website van de stad Leuven, vind je een overzicht van alle speelplekken in de stad. 

Geschreven op: 04 juni 2019 in: gratis, doen, UiT met kinderen
Geschreven door: Tekst en foto's: Anne Holemans