5 plekjes om te schuilen voor de regen in Leuven

Je kan uiteraard nog altijd voor het  bushokje kiezen om voor de regen te schuilen, of de ondergrondse parkeergarages gebruiken om het Martelarenplein of Ladeuzeplein over te steken. Maar deze 5 schuilplaatsen in het centrum van Leuven hebben net dat ietsje meer.

1. De krant lezen in een architecturaal pareltje

Heb je er ooit al aan gedacht om te schuilen in een architecturaal pareltje? De Bib Tweebronnen in de Diestsestraat is ontworpen door één van de bekendste art nouveau architecten: Henri Van de Velde. Van maandag tot en met zaterdag kan je bijna de ganse dag in de bibliotheek terecht, ook tijdens de werken. De ideale plek ook om rustig een tijdschrift of krant te lezen. 

OPENINGSUREN

2. M Leuven trakteert 

M is altijd gratis toegankelijk voor iedereen die jonger dan 18 is. Maar omdat het museum dit jaar zijn 10de verjaardag viert, trakteert M volwassenen die in Leuven wonen en studenten éénmalig op een gratis toegangsticket. Zo wordt M wel een héél aantrekkelijke plek op een druilerige dag.  

BESTEL HIER JE VOUCHER

3. Winkel in, winkel uit

Leuven is dé gezelligste winkelstad! In de Diestsestraat, Bondgenotenlaan, Mechelsestraat, Brusselsestraat en Parijsstraat vind je het ene winkeltje naast het andere, dus geen kans om echt nat te worden van die regenbui! 

SHOPPEN IN LEUVEN

4. Stap eens een kerk binnen

Wanneer ben jij voor het laatst een kerk binnengestapt? Bij een fikse regenbui één van de plaatsen waar je een droog onderkomen vindt. Tijd om even te bezinnen of het moment om de kunstwerken en architectuur even van nabij te bestuderen. Het wereldberoemde 'Laatste Avondmaal' van Dirk Bouts in de Sint-Pieterskerk is tijdelijk niet toegankelijk (grote opening in maart 2020), maar laat dan de pret niet bederven. Hieronder vind je een overzichtje van alle Leuvense kerken. Er valt heel wat moois te ontdekken. 

MEER INFO OVER DE KERKEN IN LEUVEN 

5. Ten slotte: schuilen in het park

Stel je even voor: je beslist om tijdens je middagpauze een frisse neus te halen in één van de vele Leuvense parken. En dan, onverwacht, begint het héél hevig te regenen. Dan ben je toch blij dat het Sint Donatiuspark een kiosk heeft en De Bruul overdekte trappen. Twee plaatsen waar je droog blijft terwijl je toch nog van de natuur kan blijven genieten.

Geschreven op: 11 oktober 2019 in: gratis, doen
Geschreven door: Tekst & foto @leuvengirl