5 nuttige tips om je binnen bezig te houden

1. Start die grote lenteschoonmaak

Buiten ruikt het naar lente en bij veel mensen begint het te kriebelen om hun huis eens goed onder handen te nemen. We beweren niet dat dit de allertofste bezigheid is, maar het is er wel eentje waarvoor je nu voldoende tijd kunt vrijmaken! Het hoeft ook niet allemaal op een dag te gebeuren. Maak een plan en pak elke ruimte apart aan. Zet ook je kinderen, man- of vrouwlief in om je te helpen bij het schoonmaakgebeuren. Het zou wel eens leuker kunnen worden dan je had gedacht!

2. Werk je to do-lijstje af

Iedereen heeft wel zo een lijstje met kleinigheden die afgewerkt moeten worden maar waar je gewoon niet toe komt. Misschien moest je al lang een plankje vervangen, je oude foto's allemaal inscannen of je gebruikte batterijen binnenbrengen (ja dat kan nog steeds!). Dit is de ideale gelegenheid om al die zaken ein-de-lijk van je lijst te schrappen.

3. Geef je tuin, terras of huis een groene make-over

Planten hebben een positieve invloed op ons humeur en gezondheid. Waarom zou je niet eens opzoeken over hoe je wat meer groen in jouw thuis kan brengen? Een tof verticaal tuintje als je weinig plaats hebt, kruidenplantjes op het aanrecht voor de kookliefhebbers, grotere potplanten voor wie een veranda heeft, ... Of heb je een tuin of terras? Neem het eens goed onder handen en maak het helemaal lente-klaar. Dan heb je er de komende dagen en weken des te meer plezier van als je thuis zit!

4. Haal de keukenprins of -prinses in je naar boven

Zoek eens wat nieuwe of zelfs exotische recepten op om uit te proberen de komende weken. De avontuurlijke geesten kunnen zelfs eens een Aziatische supermarkt uitproberen en zich laten verrassen door alle onbekende ingrediënten.  Extra tip: hier staan zelden wachtrijen omdat ze minder goed gekend zijn.

5. Neem contact op met mensen die je graag ziet

Je hebt elkaar al in eeuwen niet meer gehoord of gezien want er is altijd werk, gezin, hobby's, ... die zoveel tijd in beslag lijken te nemen. Nu niet meer! Alles staat on hold dus gebruik deze extra tijd om een berichtje te sturen naar die vriend die je al veel te lang niet meer gesproken hebt. Of bel eens naar je oma die je niet mag gaan bezoeken. Er zijn manieren genoeg om elkaar te spreken, dus ga ervoor!

Heb je zelf tips? Laat ze ons weten via ww.facebook.com/uitinleuven of Instagram.

Geschreven op: 14 maart 2020 in: vrije tijd, doen
Geschreven door: Lien Van der Steen