5 Leuvense Podcasts

Zit je lekker in je zetel? Of zin in een wandeling in de stad? Zet de koptelefoon maar op want met deze 5 Leuvense podcasts ben je er echt even UiT.

1. Verhaaljagers

Ken je het verhaal van de Moerasmonsters, Fiere Margriet, de Koeieschieters of de Valse koning van Heverlee?

Ga met je bubbel op stap en vind de 6 stops in onze stad. Laat je aan elke halte meeslepen met een wonderlijk vertelsel of een huiveringwekkende historie.

2. Klinkt als kunst

De podcastreeks ‘Klinkt als Kunst’ van museum M brengt kunstwerken echt tot leven. Leun achterover, sluit je ogen en beluister een kunstwerk uit de collectie van M.

Tip: Beluister eerst de aflevering, laat je verbeelding de vrije loop en bekijk dan pas het kunstwerk achter het verhaal.

MEER INFO

3. Radio Fiona (Kinderpodcast)

In de lege wandelgangen van een schouwburg is de conciërge Fiona alleen achtergebleven. De schouwburg is toe. Niemand speelt of danst nog op de planken, niemand zit verwonderd te kijken in de zaal. Het is stil. Om de leegte in huis -en in haar hart- te vullen, start Fiona haar eigen radioprogramma: Radio Fiona

Ze interviewt de dingen rondom haar; een huilende wc-borstel, de balletvloer van Vlaanderen, een manisch gordijn of Dramaturgino de huisdramaturg. Zo komt het theater weer even tot leven. Eventjes toch. Al is het misschien alleen maar in Fiona's hoofd. 

Vanaf 26 december

4. Buiten het boekje

Hosts Jeremy Van der Haegen en Victor Longin nemen je mee door de wondere wereld van de literatuur en de Bib Leuven. Ze focussen op plaatselijke verhalen en richten hun blik op de mensen in en rond de bib: van auteurs, kunstenaars en bibpersoneel tot lezers en toevallige bezoekers. Met o.m. Journalist Rudi Vranckx kunstenaar Rinus Van De Velde,  zangeres Sennek en burgemeester Mohamed Ridouani.

De afleveringen zijn te beluisteren via SoundCloud of iTunes-podcasts. Je kan ze hier beluisteren. 

5. Leuven innovatiestad

Was Leuven het Silicon Valley van de 16de Eeuw? Je komt het te weten in aflevering 140 van de podcastreeks ‘Universiteit van Vlaanderen’. 

LUISTER HIER

CORONAVIRUS: voor de meest recente informatie over de coronamaatregelen verwijzen we je door naar de officiële website van de stad Leuven www.leuven.be/coronavirus

Foto’s: Visit Leuven, 30CC, @melanie_sophie, Jan Crab 

Geschreven op: 16 december 2020 in: gratis, vrije tijd
Geschreven door: Leuvengirl