5 leuke zomerbars in Leuven

Wie een ‘staycation’ overweegt en wil genieten van het zomerse vakantiegevoel, kan terecht op heel wat fijne locaties in Leuven. Deze zomerbars zijn stuk voor stuk een mooi alternatief voor een tripje naar ‘wat groen en dat zicht op de zee’.

TIP 1: Bar Bleu

Lekker eten en (cocktails!) drinken in de binnentuin van een verlaten middeleeuwse abdij. Hoe romantisch is dat!? Je kan het allemaal beleven deze zomer in Bar Bleu. Voor de laatste keer overigens, volgend jaar wordt de site helemaal verbouwd en is er geen zomerbar meer op deze locatie. 

Openingsuren:
Donderdag van 17.00 tot 00.00 uur
Vrijdag van 17.00 tot 00.00 uur
Zaterdag van 14.00 tot 00.00 uur
Zondag van 14.00 tot 22.00 uur 

Locatie: 
Klooster van de Broeders van Liefde in de Brusselsestraat 141 

MEER INFO 

TIP 2: De Groten Hof  

Deze pop-upbar voor het hele gezin in het Stadspark (Sint-Donatuspark) staat garant voor een gezellige, groene ontmoetingsplek voor jong en oud. Geniet er van hapjes en drankjes aan de houten bar, of werp er de drukke werkdag van je af met een spelletje Kubb. In het weekend zijn er extra lekkernijen en leuke activiteiten voor kinderen.

Op 18 en 19 juli 2020

  • Springkasteel
  • Crea workshops van Danserie
  • Food- en desserttruck Daydreams: Artisanale balletjes & ijsje, Bouillabaise balletjes, Tom Kha balletjes, Asperge-Gandaham balletjes, Cheddar balletjes, Vleesbitterballetjes, Schoteltje tapaskroketten & Assortiment artisanale ijslollies

Openingsuren: 
Dinsdag tot vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 21.00 uur

Locatie: 
Stadspark (Sint-Donatuspark)

MEER INFO 

TIP 3: Leuven Plage 

Het Blauwputplein naast HAL 5 wordt omgebouwd tot een strand met palmbomen, strandstoelen en een strandbar. Je kan er zonnen, lezen, een spelletje petanque of Kubb spelen. En natuurlijk is ook hier een hippe zomerbar.  

Openingsuren:
Zaterdag 18 juli tot zondag 30 augustus. Het strand is altijd toegankelijk.  

De Zomerbar is geopend op: 
*woensdag & donderdag 14.00 tot 22.00 uur 
*vrijdag 16.00 tot 22.00 uur 
*zaterdag 14.00 tot 23.00 uur 
*zondag 14.00 tot 22.00 uur

Locatie:
Blauwputplein naast HAL 5

MEER INFO

TIP 4:  Stelplage 

STELPLAATS, op 300 meter van het treinstation, is zowat dé hipste hotspot voor jongeren in Leuven.  Ook hier wordt er een zomerbar georganiseerd. Met de nadruk op artistieke creativiteit, duurzaam en lekker eten en occasioneel zelfs (kleinere) concerten proberen ze een ‘Berlijnse’ undergroundsfeer op te wekken.

Er zijn strandstoelen, een petanquebaan, terraslunches- en diners van het culinaire concept Stelplat en op 24 juli zelfs een graffiti jam waarbij je legaal een muur kan bekladden met je artistieke visie.

Openingsuren:
Van vrijdag 3 juli tot zaterdag 29 augustus 2020

Locatie:
Diestsepoort 15

MEER INFO

TIP 5: Bar BelVue

Gezellige buurtbar voor en door de buurt van Park Belle Vue (in Kessel-Lo). Iedereen is er welkom voor een drankje en een gezellige babbel aan de caravan-bar of onder de mooie luifel op het plein. Breng wel zelf een klapstoeltje mee als je wat langer wilt blijven hangen. De opbrengst van de buurtbar gaat naar goede werken in de wijk.

Openingsuren:
Juli en augustus: vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur. 
September: elke vrijdag tot 22.00 uur 

Locatie:
Bastionplein aan de Martelarenlaan. 

MEER INFO

Geschreven op: 17 juli 2020 in: gratis, vrije tijd, doen, UiT met kinderen
Geschreven door: Wilfried Jans