5 boeken met Leuven in een hoofdrol

Met deze 5 UiT-boekentips dwaal je door de straten van Leuven vanuit je luie zetel. Je hoeft soms helemaal niet UiT te gaan.

Tip 1: De Lichtekooi van Loven – Ineke Vander Aa

De Lichtekooi van Loven speelt zich af in het achttiende-eeuwse Leuven en vertelt het verhaal van Louise die een rijker leven wil en hier lijkt in te slagen door als prostituee te werken. Een tijdloos verhaal dat zich afspeelt binnen de oude stadsmuren van Leuven.

Uitgeverij: De Geus  2012

Tip 2:  Knuffel gezocht – Kim Crabeels en Jelle Van den Heede

Met dit zoek- en kijkboek voor de allerkleinsten beleef je héél wat voorleesplezier. Een kleurrijke speurtocht leidt je langs de mooiste plekjes van Leuven. Op elke bladzijde ontdek je iets nieuws. Vind jij Knuffel?

Uitgeverij: Lannoo  2019

Tip 3: Gewonde stad – Johanna Spaey en Gerolf Van de Perre

De graphic novel Gewonde Stad brengt de begindagen van de Eerste Wereldoorlog in herinnering. Leuven bezet, Leuven verwoest door de brand. Spaey en Van de Perre vinden de juiste woorden en beelden om de tragische geschiedenis te verbeelden.

Uitgeverij: Manteau  2014

"Gewonde Stad" (Wounded City) is a unique graphic novel about the beginnings of the First World War and the destruction of Leuven (Belgium), by artist Gerolf Van de Perre and writer Johanna Spaey (published March 2014 by Bezige Bij Antwerpen). See also www.gerolfvandeperre.net Full movie (15...

Tip 4: Kroniek van een verzonnen leven – Charles Ducal 

In Kroniek van een verzonnen leven volgen we het verhaal van een kind dat opgroeit op het Vlaamse katholieke plattelandTot hij als elfjarige getuige is van verkrachting en moordHet trauma tekent hem in zijn seksuele contacten. Later trekt hij naar Leuven, tot hij op oudere leeftijd tot inzicht komt.

Uitgeverij: Atlas Contact - 2018

Tip 5: Spanning ten top

Hou je van wat spanning? Dan overspoelen we je met misdaadromans die zich in Leuven afspelen.

Vader en zoon Bogaerts schreven héél wat thrillers met Leuven als vaste setting, hoewel ze af en toe ook wel eens een zijsprongetje maken naar een andere locatie als Oostende, Aalst en Londen.

Uitgeverij: Lannoo

In de romans van Jo Claes met inspecteur Thomas Berg als hoofdpersonage speelt Leuven een héél belangrijke rol. Je ziet gewoon de personages door de straten lopen.

Uitgeverij: Houtekiet 

TIP 6: Nog een vleugje poëzie

Voor wie het bruisende studentenleven in dichtvorm wil beleven, delen we graag het gedicht Jacht van de Leuvense woordkunstenaar Carmien Michels dat je in het stadspark kan terugvinden.

Verzot op boeken? Ken je 'Leuven Leest' al?

Onder het motto 'Lezen is denken met andermans hoofd' verwelkomt het collectief Leuven Leest iedereen op hun platform. Ideaal plekje voor wie op zoek is naar leestips, leesplekken of literaire events. 

Ontdek alles op leuvenleest.be

Geschreven op: 27 april 2020 in: vrije tijd, kijken en luisteren, doen
Geschreven door: Leuvengirl