5 tentoonstellingen voor de Kerstvakantie

Nog geen tentoonstelling bezocht dit jaar of al wat voorsprong nemen op je culturele voornemens voor 2020? Met deze 5 tentoonstellingstips voor de Kerstvakantie zetten we je op weg.

Tip 1: (Un)Holy Light - t.e.m. 21 december 2019

Wintertijd Leuven pakt uit met een heus lichtparcours in 3 kerken en kapellen in de stad. De lichtkunstenaars slagen er op een wonderbaarlijke manier in om de stilte en architectuur van de locaties nog te versterken. En leuk meegenomen: (Un)Holy light is helemaal gratis te bezoeken.

MEER INFO

Tip 2: Kerstexpo - De Stille Getuige – t.e.m. 2 februari 2020

Denk je het kerstverhaal goed te kennen? Parcum maakt zich sterk je nog veel meer te kunnen vertellen dan je tot nu toe wist door een stem te geven aan de stille getuige. Waar is de verdwenen vroedvrouw naartoe? En wat met ‘pluspapa’ Jozef? Zelfs de os en de ezel komen aan het woord. Het pas gerestaureerde schilderij ‘Aanbidding van de Herders’ van Theodoor van Loon komt als het ware tot leven. Vergeet je Uitpas niet.

MEER INFO


Tip 3: Borman en Zonen  - t.e.m. 26 januari 2020

Middeleeuwse beeldhouwwerken niet echt je ding? Wel dan nog is Borman en zonen in M-Leuven een echte aanrader. Borman werd immers niet voor niets omschreven als ‘de beste beeldsnijder van Brabant’. Nog niet helemaal overtuigd?  Ga dan eerst eens langs in de Sint-Pieterskerk want daar schittert Borman’s Triomfkruis. Ook hier komt je Uitpas van pas.

MEER INFO

Tip 4: Vijf Schilders – t.e.m. 31 januari 2020

Als liefhebber van hedendaagse kunst trek je richting CERA-gebouw. Kort geleden kocht de CERA-collectie 5 nieuwe kunstwerken aan van Belgische jonge kunstenaars die nog tot en met 31 januari gratis te bezoeken zijn. Een zoektocht naar welke vorm schilderkunst in onze actuele samenleving kan aannemen. 

MEER INFO

Tip 5: Ovidius in Metamorfose – t.e.m. 26 februari 2020

De universiteitsbibliotheek brengt de meesterverteller Ovidius terug tot leven. Mythische figuren zoals Medusa, Icarus, Narcissus, … uit zijn meesterwerk Metamorphoses krijgen de volle aandacht. Ovidius blijft tot op vandaag héél veel kunstenaars inspireren. Verwacht je dus niet alleen aan oude boeken en manuscripten.

MEER INFO


Foto's: Stad Leuven, Parcum, M-Leuven, KU Leuven

Geschreven op: 14 december 2019 in: gratis, vrije tijd, doen, bezoeken
Geschreven door: Leuvengirl