5 expo’s in de spotlights

Denk je bij tentoonstellingen onmiddellijk aan Parcum of M.Leuven? Helemaal terecht! Maar ook deze 5 kleinere expo’s zijn meer dan een bezoekje waard en bijna allemaal gratis.

Tip 1: Foto’s met verhaal

In de prachtige orangerie van de Kruidtuin kan je nog tot 12 oktober het werk van Rita Heymans zien. Foto’s vormen de basis voor een gelaagd verhaal. Beeld voor beeld vormgegeven. Niets is wat het op het eerste zicht lijkt.

Gratis.

MEER INFO

Tip 2: Open atelier bij Marie Thumas

Zes kunstenaars, verenigd in het Marie Thumas-collectief, gooien de deuren van hun atelier in de voormalige conservenfabriek open. Een unieke kans om kunstwerken te zien in de omgeving waar ze tot stand kwamen. Bovendien kan je er een gemoedelijk praatje slaan met de kunstenaars.

Gratis tijdens het weekend van 10 en 17 oktober in Wilsele.

MEER INFO

Tip 3: Expo de Bib Leuven, een nieuw hoofdstuk

De Bib werd in een nieuw kleedje gestoken. En daar hoort een tentoonstelling bij. Leer meer over de architect Henry van de Velde, de bouwstijl en de meubelkeuze. Wist je trouwens dat Anne Teresa De Keersmaeker Tweebronnen als decor gebruikte voor haar iconisch balletstuk Rosas?

 Gratis tot 17 oktober

MEER INFO

Tip 4: Mircea Cantor – Am I really free?

Vanaf 7 oktober kan je in het STUK het werk van Mircea Cantor bekijken. Videokunst als een zoektocht naar visuele poëzie, meditatie en spiritualiteit. Beelden die blijven plakken.

Gratis

MEER INFO

Tip 5: Kunst in de steigers - Chaos

‘Kunst in de Steigers’ is een expo die tot stand komt door ontmoetingen van mensen. Samen creëren en ontmoeten daar draait het om in dit project waar 2 jaar rond het thema ‘Chaos’ gewerkt werd.

Van 3 tot 11 oktober in KADOC - KU Leuven

5 Euro

MEER INFO

Foto’s: Cantor and Dvir Gallery Tel Aviv/Bruxelles/STUK , @leuvengirl , Mireille Robbe 


Geschreven op: 27 september 2020 in: gratis, vrije tijd, doen, bezoeken
Geschreven door: Leuvengirl