10 in-huis-uitdagingen voor creatieve kids

Drie weken geen school, voor de kinderen op het eerste gezicht een feest maar voor de ouders... UiT in Leuven ging aankloppen bij kinderlabel KabaaL en kreeg 10 opdrachten om je kinderen een dag zoet mee te houden.

1. Vouw een papieren vliegtuig en laat het zo ver mogelijk vliegen. Kan je het ook laten landen op de salontafel?

2. Maak een leuke tekening of schrijf een brief voor een oudere persoon die nu alleen zit en geen bezoek mag ontvangen. Vraag aan mama of papa om deze in te scannen en vervolgens door te mailen naar het rusthuis in jullie buurt.

3. Houd een modeshow in je eigen woonkamer. Verzin je eigen Corona kledinglijn en verkleed je in minstens 5 verschillende outfits. Laat mama, papa, broer of zus stemmen welke outfit het mooist is.

4. Bouw een groot kamp met kussens, dekens, … al wat je voor handen hebt. Kruip er daarna gezellig in met een leuke strip. Misschien kan je zelfs je middagmaal of vieruurtje opeten in je eigen kussenkasteel?

5. Bouw je eigen drumstel met potten en pannen uit de keuken. Maak vervolgens een tof filmpje terwijl je keihard mee drumt op een stevig rocknummer. Daag je klasgenoten uit om beter te doen.

6. Gooi 20 paar sokken apart op een grote stapel. Stel binnen de minuut zoveel mogelijk paren terug samen. (Echte durvers doen dit natuurlijk met de vuile sokken uit de wasmand.)

Extra uitdaging op 21 maart: kies twee verschillende sokken uit en maak een foto voor Wereld Downsyndroom dag! 

7. Zet een vuilbak als doelwit in de hoek van de kamer. Maak een propje papier en probeer het uit alle hoeken van de kamer in de vuilbak te gooien. Ga de uitdaging aan en probeer je propje via de muur in de vuilbak te gooien of bedenk zelf nog een gekkere uitdaging.

8. Bak gezellig samen met je mama of papa een Corona taart of Corona koekjes. Wedden dat de heerlijke aroma’s een lach op ieders gezicht toveren. OF Niets beter tegen een ziekte dan je dagelijkse portie vitamientjes. Gooi al het fruit in huis in een heerlijke fruitsla en geniet van een gezond vieruurtje.

9. Haal een van je oude gezelschapsspelen van onder het stof. Maak zelf pionnen en bedenk je eigen regels. Schrijf die nieuwe regels een regelboek en speel je gepimpte spel. 

10. Maak een tijdscapsule! Schrijf een boodschap aan jezelf of je gezin en begraaf die in een plastiek zak in de tuin. Duid op de kalender aan dat je exact binnen een jaar je capsule moet opgraven. Misschien kan je wel de toekomst proberen te voorspellen of een leuk cadeautje voor je broer, zus, mama of papa mee in de capsule stoppen…

Geschreven op: 21 maart 2020 in: doen, UiT met kinderen
Geschreven door: Jef Lemmens