Wereldlichtjesdag Leuven

Gratis
Activiteit met UiTPAS

Op Wereldlichtjesdag, elke tweede zondag van december, worden overleden kinderen herdacht met een kaarsje. Door de verschillende tijdszones ontstaat zo een symbolisch lint van licht, waarmee we wereldwijd steun willen bieden aan ouders die een kind verloren.

Dit jaar is er opnieuw een sereen lichtritueel op de Stadsbegraafplaats. Ouders, broers en zussen, familie en kennissen kunnen er die avond terecht om samen stil te staan bij het gemis. De avond wordt muzikaal opgeluisterd en alle aanwezigen kunnen een kaarsje toevoegen aan de lichtinstallatie. Ook op de andere Leuvense begraafplaatsen wordt een kaarsje op elk kindergraf geplaatst.

Het Covid Safe Ticket en het dragen van het mondmasker is verplicht voor iedereen vanaf 10 jaar. Er zal helaas geen warme drank kunnen geschonken worden.

Daarnaast kan elke Leuvenaar een kaarsenpakket aanvragen om je straat of wijk te verlichten op Wereldlichtjesdag en om een gezin in jouw straat of buurt dat een kind(je) moet missen te steunen. Je kan zo'n gratis kaarsenpakket bestellen via op www.leuven.be/wereldlichtjesdag. Op die manier branden er die avond niet enkel lichtjes op de begraafplaatsen, maar ook in de straten van Leuven. Zo hopen we het lint van licht doorheen de stad te laten uitrollen, ter herinnering aan alle kinderen die we missen.

Deze avond kadert in het Leuvens najaarsprogramma over rouw en verlies. Meer info en activiteiten: www.huisvanhetkindleuven.be/nl/rouw-en-verlies

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Stadsbegraafplaats
Nieuwe Kerkhofdreef
Leuven
Wanneer zondag 12 december 2021 van 18:00 tot 20:00
Organisatie Huis van het Kind Leuven
Telefoon 016 27 24 90
E-mailadres begraafplaatsen@leuven.be
Website http://www.huisvanhetkindleuven.be\nl\rouw-en-verlies

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.