Vertical Influences

Activiteit met UiTPAS

Geen glitters en kitsch, maar hedendaagse choreografie op het ijs! Le Patin Libre is groep eigenzinnige schaatsers uit Montreal. Verre van traditionele kunstschaatswedstrijden en commerciële ice shows, ontwikkelden ze een nieuw genre. Met hun verbluffende technische beheersing diepen ze de performatieve en choreografische mogelijkheden van ‘glijden’ (gliding) op het ijs uit. Sinds 2014 toert het gezelschap langs festivals en kunstencentra wereldwijd. Hun iconische creatie Vertical Influences is nu voor het eerst in België te zien op de ijsbaan van Leuven.
In Influences, het eerste deel van deze double-bill, verkennen de vijf schaatsers intermenselijke relaties en de banden tussen individu en groep. In Vertical
neemt het publiek plaats op het ijsoppervlak en ervaart zo van dichtbij de snelheid, de luchtverplaatsingen, de sensatie, de sprongen, het kraken van de schaatsen en de kristallen die uit het ijs spatten.
Aan een duizelingwekkend ritme, met hun urban dance attitude en ongebreidelde plezier in snelheid, transformeert Le Patin Libre de ijsbaan in een arena voor choreografisch avontuur.
Kleed u warm: jas, muts en handschoenen zijn warm aanbevolen.
Gepresenteerd door STUK.

Waar IJsbaan Leuven
Ondernemingenweg 1
Leuven
Wanneer Van maandag 14 februari 2022 tot donderdag 17 februari 2022
Prijs 24 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 4.8 euro
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/vertical-influences

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.