Triatlon en duatlon in Leuven

Activiteit met UiTPAS

Bij Triatlon Duatlon Leuven (TDL) kunnen triatleten en duatleten van elk niveau terecht voor de beoefening van hun favoriete multisport. Onze club bestaat uit een 70-tal actieve leden. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende activiteiten door de club georganiseerd:

TRAININGEN
Iedere dinsdag, donderdag en zaterdag kan je bij ons terecht voor een zwemtraining in het zwembad van Kessel-Lo. Op zondagvoormiddag wordt er samen gefietst. Alle info hieromtrent vind je in de sectie TRAINING

WEDSTRIJDEN
Ieder jaar organiseert de club een triatlonwedstrijd, doorgaans op het einde van de maand mei. In het verleden zijn reeds verschillende afstanden en formules gehanteerd, van de klassieke kwarttriatlon tot verschillende korte wedstrijden op dezelfde dag waarbij zwemmen, fietsen en lopen telkens van volgorde werd gewisseld. De laatste jaren organiseren we een halve triatlon (1,9 km zwemmen - 90 km fietsen - 21 km lopen) in en rond het centrum van Leuven.

Om de organisatie van de triatlon in goede banen te leiden verwachten wij van onze leden (+ 18 jaar) dat zij hun medewerking verlenen tijdens het weekend van de wedstrijd. Ieder lid wordt verwacht 3 shiften mee te werken aan deze organisatie. Deze 3 shiften kunnen ingevuld worden op zaterdag (voorbereidingen) en op zondag (de wedstrijddag en opruimen). Wie niet voldoet aan de medewerking zal een deel (50€) van de waarborg die bij aansluiting betaald dient te worden verliezen.

Omdat het ieder jaar een hele klus is om voldoende seingevers te vinden om de veiligheid op het parcours van de triatlon te garanderen, wordt elk lid verwacht om één seingever op te trommelen. Wie meer dan één seingever aanbrengt ontvangt 20€ cash per extra aangebrachte seingever. Wie geen seingever aanbrengt zal een deel (€ 50) van de waarborg die bij aansluiting betaald dient te worden verliezen (aangezien de club externe seingevers dient te betalen). TDL-leden kunnen ook zelf seingever zijn zolang ze ook voldoen aan de medewerking tijdens het weekend van de wedstrijd. Medewerking kan eventueel door iemand anders worden gedaan. Voor meer info omtrent deze regeling kan je terecht op het clubsecretariaat .

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Leuven
Leuven
Leuven
Wanneer Van Tuesday 18 January 2022 tot
Prijs 100 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 20 euro
Organisatie Triatlon Duatlon Leuven
Website http://www.tdleuven.be/

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.