Roberto Zucco

Activiteit met UiTPAS

De op- en ondergang van een antiheld. Soms pijnlijk, vaak hilarisch. Eerste collectieve wapenfeit van deze kersverse groep ex-LUCA Dramastudenten.

'Roberto Zucco' schetst de op- en ondergang van een antiheld. In vijftien taferelen – soms pijnlijk, vaak hilarisch – weet de jonge Zucco, ondanks zijn gruweldaden, altijd sympathie op te wekken bij omstaanders én slachtoffers. Wie struikelt over goed of kwaad, als er eindelijk iets beweegt?

NOK is een groep van zeven jonge spelers-makers, die in 2019 samen afstudeerden aan LUCA Drama. 'Roberto Zucco' is hun eerste collectieve wapenfeit. Ze zoeken naar een frisse enscenering van modern repertoire en naar humor en schoonheid in een donker verhaal.

 • Deze voorstelling werd gemaakt in het kader van Eigen Kweek, ons platform voor talentontwikkeling in Vlaams-Brabant
 • In kader van “In de maak, presentatieplatform voor nieuwe makers in de podiumkunsten.”
  Een nieuwe generatie makers verkent het landschap van de podiumkunsten. Op zoek naar een eigentijds presentatieplatform brengen ze in september samen een eerste try-outfestival: In de maak.
  Een week lang gaan Zoë Demoustier, Jana De Kockere, Oihana Azpillaga, Barbara T’Jonck, Tuur Van den steen, Julie Van Kerckhoven, Solange Luijkx, Runa Robbroeckx en Eline Dewaele in quarantaine om te debatteren, te creëren en te fantaseren over de noden van makers in de podiumkunsten vandaag. Op het einde van de week openen ze de deuren en maken ze hun ideeën publiek in de vorm van voorstellingen, workshops, debatten en toonmomenten.
  In de maak is een presentatieplatform voor nieuwe makers in de podiumkunsten. Een aanvulling op en een alternatief voor wat er vandaag bestaat in de vorm van een collectieve werking. 
  Volg dit platform op Facebook

 • programmablaadje

Waar 30CC/Wagehuys
Brusselsestraat 63
Leuven
Wanneer
Prijs 14 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2.8 euro
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/roberto-zucco

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.