ResourCity Leuven - Met interactieve app op zoek naar chemische elementen op verrassende plekken

Gratis

Elke stad is een ‘urban mine’ en verbergt een schat aan chemische elementen. Met ResourCity heeft de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) een gratis interactieve app ontwikkeld waarmee jongeren - en ouderen - niet alleen wandelend op chemische schattenjacht kunnen gaan, maar die hen ook toelaat om hun (vertrouwde) omgeving op een andere manier te bekijken. Nu ook in Leuven.
https://resourcity.vito.be/nl
Met deze app kunnen de deelnemers – en er staat geen leeftijdsgrens op dit spel – in de stijl van Pokémon Go chemische elementen ‘vangen’. Wie een chemisch element vangt, krijgt meteen ook een leuk (historisch) weetje over de locatie waar hij zich op dat moment bevindt. De verzamelde elementen kan de speler tijdens de wandeltocht in elkaar puzzelen. Op die manier kan hij een ‘badge’ - zoals een scheetje, een microchip of koolstofdioxide - bij elkaar te spelen. Zo leert hij ook spelenderwijs alles over chemische verbindingen.
Je kan de app gratis downloaden via de App Store of Google Play http://l.ead.me/ResourCity
Leuven is de zesde Vlaamse locatie waar ResourCity kan gespeeld worden, naast Antwerpen, Herentals, Mechelen, Mol en Oud-Turnhout.

Waar Centrum Leuven
xxx
Leuven
Wanneer

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.