Online toonmoment: MELTING POT op Dag van de Dans 2021

MELTING POT is een danspraktijk ontwikkeld door de Italiaanse maker Marco Torrice. Dansers met verschillende culturele achtergronden en stijlen ontmoeten elkaar op de dansvloer en treden zo in dialoog. Door middel van beweging vertellen ze een verhaal waarbij ze hun diepste emoties uiten, delen en een plaats geven.

Torrice’s project is meer dan een performance maar een extatische ervaring waarbij de betrokken artiesten een deel van zichzelf in de MELTING POT gooien en samen nieuw leven scheppen. MELTING POT vormt het kader voor de transculturele identiteit die de danspraktijk in zich draagt en promoot. Verschillende dansstijlen zoals hip hop, freestyle, krump, vogueing, … komen samen in een online show die zich bevindt tussen performance , jam en party!

Op 24 april 2021 organiseert Torrice een online toonmoment tijdens de Dag van de Dans! Zo daagt deze het principe van MELTING POT uit door het dialoog open te trekken naar andere kunstsectoren en een brug te bouwen tussen de podiumkunsten, muziek, licht/video en mode. Door nieuwe kunstvormen met elkaar te laten samenwerken wilt Torrice zijn huidige danspraktijk en de perceptie daarvan verder ontwikkelen en versterken. En dat allemaal tijdens een spetterende, virtuele dansperformance met een groep daverende dansers onder begeleiding van een DJ en VJ. Allemaal te ervaren van achter je scherm, of al dansend in je living!

// CREDITS
/ CHOREOGRAAF Marco Torrice
/ DANSERS Eli Mathieu Bustos, Jerneja Fekonja, Joachim Noël, Lucas Katangila, Luiz Felipe Lucas, Naama Shoshan Fogiel Levin, Tijen Lawton Goosen
/ MUZIEK/DJ Thomas Turine
/ LICHT/VJ Jorge Guevara Larrotta
/ KOSTUUM Miguel Olmeda
/ PARTNERS en in samenwerking met ISAC Institut Supérieur des Arts et Chorégraphies, wpZimmer, workspacebrussels, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, KAAP
/ Ondersteund door kunstZ vzw en de Vlaamse Overheid

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Kanaries in actie
Naamsestraat 96
Leuven
Wanneer zaterdag 24 april 2021 van 00:00 tot 23:59
Organisatie Dag van de Dans
Website http://www.dagvandedans.be

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.