Naktés, een muzikale ode aan de nacht

Activiteit met UiTPAS

Een muzikale ode aan de natuur en aan de nacht.

Omwille van de corona-reisrestricties kan het koor Jauna Muzika uit Vilnius helaas niet afreizen naar ons land. Merope zocht en vond een waardig alternatief in de samenwerking met Franse top filmmaker Vincent Moon.

  • Merope bestaat uit de Litouwse vocaliste en kankles (baltische harp) speelster Indre Jurgeviliciute, gitarist Bert Cools en fluitist Jean-Christophe Bonnafous. Samen brengen zij een muzikale ode aan de natuur en aan de nacht. Met meditatieve, betoverende muziek en songs die verhalen over de spirituele verbinding tussen de natuur en de mens en de rituele magie in het dagelijks leven. De muziek van Merope is meditatief, bedwelmend en betoverend.

    Klara beloonde de jongste plaat van Merope met de prijs voor beste wereldmuziek album en wie het juryverslag leest, weet dat deze band voor ingetogen vuurwerk kan zorgen. 
  • Speciaal voor deze gelegenheid slaan zij de handen ineen met Petites Planètes, een collectief bestaande uit de Franse filmmakers Vincent Moon en Priscilla Telmon.
    Zij maakten onder andere clips voor artiesten als R.E.M., Arcade Fire en Tom Jones. De laatste tien jaar reisde Vincent Moon over de hele wereld om lokale rituelen, sacrale muziek en sjamanistische praktijken vast te leggen voor hun filmcollectie Petites Planètes.

    Zowel de muziek van Merope als de films van Vincent Moon en Priscilla zijn sterk verbonden met dromen, natuur en spiritualiteit. En dat komt terug in dit exclusieve concert waarbij de indringende hypnotiserende klanken en beelden uit hun indrukwekkende filmcatalogus perfect samengaan met de muziek van Merope.

Merope is de winnaar van de klara award '19 voor beste wereldmuziek album.

Waar 30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21
Leuven
Wanneer
Prijs 20 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 4 euro
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/naktes-een-muzikale-ode-aan-de-nacht

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.