Naar Oedipus

Activiteit met UiTPAS

?Never knowing who to cling to when the rain sets in? (Elton John, ?Candle In The Wind?)
Marieke Dilles, actrice en theatermaakster, presenteert in het kader van haar lopende doctoraat een eerste toonmoment op een welgekozen locatie, een ontmoetingsplaats zoals een foyer of een cafť.
Marieke koos de Griekse tragedies als achtergrond voor haar actieonderzoek, dat zoekt naar harmonie tussen haar ?ik? en de ?anderen? in een wereld waarin de Dit realiseert ze samen met haar neef Jo Jochems, die tot het tragische besef is gekomen dat alles verloren is, dat het onheil onafwendbaar nadert en de balie Lost & Found onvindbaar is.
Naar Oedipus is een Griekse tragedie. Meer dan ooit genieten we van deze tragedies, vooral als ze vertaald worden naar een hedendaagse vorm. Doorheen haar onderzoek ontdekt Marieke dat fictie die meer dan 2400 jaar geleden geschreven is ook haar eigen leven beÔnvloedt en de wereld waarin we leven.
Een samenleving in cruise controle waar aarzelen en struikelen geen optie meer is.
?Als ik zelf zing, hoor ik mijn vader zingen. Dat is raar. Dat is precies dat uw vader in u verder leeft. Ik heb nochtans ooit tegen mijn vader gezegd: zoals u wil ik nooit worden. Dat komt aan.?
(Jo Jochems, ?Naar Oedipus?)
?Only you can make all this world seem rightOnly you can make the darkness brightOnly you and you alone can thrill me like you doAnd fill my heart with love for only youOnly you can make all this change in meFor it?s true, you are my destiny?realiteit de fictie vaak overtreft.
(The Platters, ?Only You?)

Gekozen door De Curatoren, Leuvense jongeren

Waar Volkscafé
nog te bepalen
Leuven
Wanneer
Prijs 14 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2.8 euro
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/naar-oedipus

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.