Museumspelstraat: Ontwerp je eigen altaar

Activiteit voor kinderen

Weet je wat een altaar is? Het is eigenlijk een tafel, vaak gemaakt uit hout of steen, waar je een ritueel rond kan uitvoeren, zoals een gebed of dans. Dit wordt vaak gedaan om mensen die je belangrijk vindt te herdenken. Sommige mensen hebben er zelfs eentje thuis – een huisaltaar noemt dat. Tijdens deze workshop maak je er eentje voor jezelf met papiersnippers en allerlei kleine voorwerpen die je zelf kiest. Hoelang je aan je altaar werkt kies je helemaal zelf.

Deze workshop sluit aan bij de collectiepresentatie ‘Bewogen’ in M – eentje waar oude rituelen weer tot leven worden gebracht aan de hand van kunstwerken uit de collectie van M, persoonlijke getuigenissen en historisch beeldmateriaal.

‘Ontwerp je eigen altaar’ wordt georganiseerd door Atelier Kastart – een kunsteducatief atelier waar kinderen op een zinvolle en speelse manier kunst beleven.

Elke zaterdag bieden M Leuven en Huis van het Kind Leuven een kunstige familieworkshop aan in de tuin van M. Naast de workshops op zaterdag kunnen kinderen zich het hele weekend uitleven met (soms levensgroot) speelgoed. Ook voor baby's en peuters is er een speciaal speelhoekje voorzien.

Kijk voor de andere activiteiten en de data op https://www.huisvanhetkindleuven.be/museumspelstraat.

Organisatie: Huis van het Kind Leuven en M Leuven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Museumspelstraat (tuin aan M Leuven en Huis van het Kind Leuven)
Savoyestraat
Leuven
Wanneer zaterdag 10 juli 2021 van 14:00 tot 17:00
zaterdag 21 augustus 2021 van 14:00 tot 17:00
Organisatie Huis van het Kind Leuven
Telefoon https://www.huisvanhetkindleuven.be/museumspelstraat

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.