Murmuring Muses and Whispering Jinn

Activiteit met UiTPAS

Barokke baslijnen ft. Arabische magams. Sofie Vanden Eynde en Tarek Alsayed gaan op zoek naar de eeuwenoude verwantschap tussen de luit en de ud.

Omwille van de corona-reisrestricties kan de Iraakse muzikant Saad Mahmod Jawad helaas niet afreizen naar ons land. Tarek Alsayed (Syrië) die momenteel in België verblijft zal Saad Mahmod Jawad vervangen.

Van de Engelse Downland tot de Libanese Fairuz! De Vlaamse luitiste Sofie Vanden Eynde en de Syrische ud-speler Tarek Alsayed laten hun favoriete composities in elkaar overvloeien en improviseren op barokke baslijnen en Arabische maqams.

Sofie en Tarek gaan op zoek naar de eeuwenoude verwantschap tussen hun instrumenten. Een klank, een zucht, een trilling in de lucht. Op die manier krijgt de muziek heel even haar bezwerende krachten terug. Welkom in de wereld van roezemoezende muzen en fluisterende jinns.

“Tussen hun snaren ontstond pure ontroering, de lucht ging aan het trillen en de luisteraars zaten er muisstil bij.” (De Standaard)

Met werk van Alfonso Ferrabosco, Robert de Visée en John Dowland en Arabische traditionals.

Tarek Alsayed is een muzikant uit Syrië die sinds 2013 in België woont en werkt als een oud-speler en leraar van oosterse muziek en oud. Tarek werd geboren in Syrië in 1978, studeerde oud en muziek in de stad Aleppo en gaf vervolgens les in de muziekscholen van Aleppo tot 2013. Sinds 2016 doceert hij aan de muziekacademie van Sint-Niklaas.

Tarek is lid van verscheidene ensembles en werkt mee aan talrijke projecten. In Syrië speelde hij met Nawa-band (oosterse en sufimuziek), Mayada Bselis-groep (moderne oosterse muziek), Dopamine band (Jazz) en Ramal band (oosterse muziek). In Frankrijk werkte hij mee aan het Oración-project van de Fondation Royaumont. In België speelde hij samen met Tamino, Violet, La Barracca (exodus), Johan Petit (Bang & Wat gebeurt) en nam deel aan projecten van De Centrale (Jiraan) en Absence (Arenbergschouwburg). Daarnaast is hij artistiek leider van het Wajd-ensemble, een ensemble voor oosterse en sufi-muziek. Hun eerste Cd (Musique d’Alep) werd opgenomen door MUSIQ3.

Tarek nam deel aan workshops en concerten in Syrië, Libanon, Tunesië, Turkije, Frankrijk, Duitsland, Polen, Malta, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Cyprus, Portugal, Hongarije, Nederland en België.

Waar 30CC/Predikherenkerk
Predikherenkerk Onze-Lieve-Vrouwstraat
Leuven
Wanneer
Prijs 12 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2.4 euro
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/murmuring-muses-and-whispering-jinn

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.