Lili Grace - Het Depot

Activiteit met UiTPAS

Dienne en Nelle Bogaerts besluiten om de meest dissonante gebeurtenis in hun leven – het verkeersongeval van hun broer - om te zetten in muziek. Het resultaat is het wondermooie en beklijvende debuut 'Silhouette'.

Het concert van Lili Grace in Het Depot wordt verplaatst naar 14 juni 2021. Reeds aangekochte tickets blijven geldig voor deze nieuwe datum van het concert. Voor meer info kan je terecht bij info@hetdepot.be.

Tickets koop je per bubbel van 1, 2, 3 of 4 personen. We raden echter iedereen aan om per bubbel van vier tickets te bestellen. De plaatsen vooraan in de zaal zullen enkel uit bubbels van vier bestaan.

Eén bestelling = één bubbel. Jouw bubbel bestaat uit de personen waarmee je tickets hebt aangekocht. Het is na het bestellen niet meer mogelijk om bubbels samen te voegen. Onze concerten vinden plaats in een 100% coronaproof kader. Lees hier meer over de richtlijnen voor het publiek.

--

Zomer 2017. Dienne en Nelle Bogaerts besluiten om de meest dissonante gebeurtenis in hun leven – het verkeersongeval van hun broer - om te zetten in muziek. Ze toeren in een mobilhome door de Ardennen en leggen het trauma van hun kinderjaren onder een denkbeeldige microscoop. Hun herinneringen vloeien over in melodieën, hun gesprekken vertalen zich in songteksten. De mooiste muziek ontstaat uit een noodzaak, vermoedden ze al lang. Maar nu weten ze het zeker.

Oktober 2019. Na twee jaar schrijven, schrappen en schaven is 'Silhouette' klaar: de plaat die al heel lang op de zusjes Bogaerts zat te wachten. Negen nummers, één verhaal: hoe verteer je als kind een gebeurtenis die zelfs door volwassenen niet wordt begrepen? Wie is dat silhouet in het ziekenhuisbed waarvan iedereen zegt dat het je broer is? Wat zién comapatiënten door hun gesloten ogen? En vooral: hoe verwerk je het verlies van iemand die niet dood is?

Het resultaat? Een debuut dat kinderlijke verbazing een duet laat zingen met volwassen verdriet. Die vertelt hoe twee kinderen een abrupte wending in hun leven een plaats proberen te geven in hun fantasiewereld. Die terugkeert naar het verleden en net daardoor de toekomst ontgrendelt. En die bewijst dat er zelfs in een emotionele krater tweestemmige schoonheid kan ontkiemen.

Lili Grace maakt eigenzinnige melodieën waarin cello, hobo, toetsen en twee vrouwenstemmen elkaar innig zoenen. Als zussen bronnen ze inspiratie uit hun hechte familieband en jeugdherinneringen, waarmee intieme emoties vertaald worden doorheen een stoffige lens. Ze openden live voor CocoRosie, Nils Frahm, Trentemöller en recenter dEUS. Verder verzorgden ze de muziek voor een aantal theaterproducties en kortfilms. 'Silhouette' is hun debuut.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Muziekcentrum Het Depot
Martelarenplein 12
Leuven
Wanneer
Prijs 12 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2.4 euro
Organisatie Muziekcentrum Het Depot
Website https://www.hetdepot.be/concerten/lili-grace

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.