Laatste Werken

Activiteit met UiTPAS

Jan Caeyers en Le Concert Olympique presenteren de ‘laatste werken’ van Mozart, Schubert en Beethoven, en hoe die na hun dood bleven verder leven.
Het Klarinetconcerto van Mozart kan je als zijn instrumentaal requiem beschouwen, niet in het minst door de keuze van de donker klinkende klarinet als solo-instrument. Niemand minder dan de wereldberoemde Duitse klarinettiste Sabine Meyer zal als soliste tijdens het concert in Leuven optreden.
Dezelfde sfeer van melancholie overheerst in Schuberts Achtste Symfonie, die onafgewerkt bleef omdat de componist er niet in slaagde om de gepaste toon te vinden na het aangrijpende langzame deel. Diverse pogingen om dit werk te voltooien op basis van de teruggevonden schetsen bleken onbevredigend te zijn, vandaar dat deze symfonie in haar ‘onvoltooidheid’ nog het meest tot haar recht komt.
Ook van Beethovens Tiende Symfonie bleven een aantal eerste schetsen bewaard. Ook hier was het onmogelijk om Beethovens intenties te restaureren, vandaar dat Jan Caeyers aan de Duitse componist Jens Joneleit gevraagd heeft om een eigentijdse bewerking te schrijven, zodat het oorspronkelijke materiaal op een boeiende manier tot leven wordt gewekt.
Franz Schubert, Symfonie nr. 8 in b, D. 759 ‘Onvoltooide’Jens Joneleit, Beethoven X. Rethinking Beethoven’s TenthWolfgang Amadeus Mozart, Klarinetconcerto in A , KV 622Om 12.15 uur duikt Jan Caeyers op in de 'Boekenkamer'.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar 30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21
Leuven
Wanneer vrijdag 12 november 2021 van 20:00 tot 22:00
Prijs 30 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 6 euro
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/laatste-werken

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.