Knaus

Activiteit met UiTPAS

Wat dreef de Noorse succesauteur Karl Ove Knausgard zover om zijn eigen privéleven en dat van vrienden en familie in zijn boeken te verwerken?

De Noorse auteur Karl Ove Knausgård is een van de populairste schrijvers van het moment. 'Schrijver', 'Vader' en 'Zomer' zijn wereldwijde bestsellers. In zijn oeuvre van meer dan 3.500 pagina’s probeert de Noor de banaliteit van zijn eigen kleine bestaan te overstijgen. Maar Knausgårds werk wordt ook op controverse onthaald: hij smeert in zijn boeken schaamteloos zijn privéleven én dat van vrienden en familie uit, met naam en toenaam.

In 'Knaus' trachten regisseur Alexia Leysen en acteur Valentijn Dhaenens te ontrafelen wat Knausgård zo ver dreef. Want een mens moet zichzelf toch afvragen: waarom heb ik dat gedaan? En met welk recht?

'Dagen Zonder Vlees'-boegbeeld Alexia Leysen verovert stilaan het Vlaamse theater. In 2016 won ze nog de Dioraphte Cement Prijs voor aanstormende theatermakers.

  • Valentijn Dhaenens is dit seizoen onze focusartiest
  • Extra! The Knausgård/Hasselblad Series (expo)
    In het vooronderzoek voor 'Knaus' maakte Alexia Leysen een analoge portretreeks van bekende en onbekende Knausgård-lezers.
    juli en augustus 2019 | de Bib Leuven | gratis

Waar 30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21
Leuven
Wanneer
Prijs 18 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 3.6 euro
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/knaus

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.