Kates Tapes Away

Midden jaren '80.Kate vermoedt dat ze de laatste mens op aarde is.
Zeven jaar lang trok ze alleen in achtergebleven voer- en vaartuigenlangs ankerplekken van de Westerse geschiedenis,langs vergane naties, verlaten steden en hun verbindingswegen,langs alle grote musea waar ze overwinterde, op zoek naar anderen.
Panisch op zoek.
Nu, nog eens drie jaar later, doet ze doelloos verslag van haar queeste. Aan niemand. Voor niemand. Van niemand.
Ze doet haar verhaal aan de tapes in een cassetterecorder.
Maar haar geheugen en taal voeden gaandeweg wantrouwen.
Hoe snel verdwijnt beschaving als er maar één perspectief is op de waarheid?

Kates Tapes Away is gebaseerd op Wittgensteins Mistress van David Markson, een mijlpaal uit de 20ste eeuwse Amerikaanse literatuur. Het zogenaamde cultboek kreeg lovende kritieken van zowel literatuurminnaars als filosofen. Een eindtijdfantasie in prachtig, experimenteel en hypnotiserend proza.Precies het uitdagend soort werk waar Jorgen Cassier en Koen van Kaam verzot op zijn. Zij retoucheren de tekst op maat van Sofie Decleir, wiens stem u nog nooit zo dicht op de huid zat.

OVER DE VORM
Zuidpool en 30CC bieden je een individuele, analoge luisterervaring. Je haalt een walkman en bijhorende cassettes op in het ticketonthaal van 30CC op zaterdag 8 mei. Je ontvangt daarbij een ook een praktische handleiding en voorstellen voor luisterplekken.
Je luistert waar en wanneer je wil. Je krijgt tot maandag 10 mei de tijd, dan breng je het het pakket terug.
PRAKTISCH
Zaterdag 8 mei, tussen 10:00 uur en 12:00 uur: Haal je pakket op aan de ticketbalie van 30CC- Rijschoolstraat 4Maandag 10 mei, tussen 9:00 uur en 17:30 uur: Breng je pakket terug naar de ticketbalie van 30CCBij afhaling van je pakket betaal je een waarborg van €20 cash, die je terug krijgt als je het pakket op maandag ongeschonden terugbrengt.Deze voorstelling maakt deel uit van het festival Druk in Leuven. De ticketverkoop voor deze voorstelling gaat van start samen met die van het festival, eind maart.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Tweebronnen/Binnenplein
Rijschoolstraat 4
Leuven
Wanneer zaterdag 8 mei 2021 van 00:00 tot 02:00
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/kates-tapes-away

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.