J.S. Bach - De Apocalyps -GEANNULEERD

Activiteit met UiTPAS

Deze voorstelling wordt om organisatorische redenen helaas geannuleerd.Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.----Johann Sebastian Bach werkte een groot deel van zijn leven als cantor in Leipzig en schreef veel kerkmuziek. Als het net even anders gelopen was, had hij ook een gelauwerd operacomponist kunnen worden. Ge´nspireerd door die gedachte maken OPERA2DAY en de
Nederlandse Bachvereniging nu een nieuwe, doorgecomponeerde opera op basis van de vocale muziek van Bach, waarmee we deze ook van een geheel nieuwe kant te horen (en te zien!) krijgen.
De opera vertelt het verhaal van Jan van Leyden, een kleermaker uit de woelige 16de eeuw. Deze rondtrekkende prediker raakte bevangen door een religieus fundamentalisme en radicaliseerde. Hij zag tekenen dat het einde der tijden nabij was en overtuigde een hele gemeenschap dat de mensheid moest handelen. Aanvankelijk enthousiasme sloeg echter om. Het denken werd steeds radicaler, zelfs de eigen volgers werden onderdrukt en vijanden vermoord en uitgedreven.
Het verhaal uit 1535, dat een opvallend accurate spiegel is voor radicalisering in onze eigen tijd en ook voor de religieuze uitwassen, is nagenoeg een kopie van deze gebeurtenissen in onze eigen samenleving.
In 2019 werkte OPERA2DAY voor het eerst samen met de Nederlandse Bachvereniging voor Vivaldi ?Dangerous Liaisons. De voorstelling maakte een tour langs 26 uitverkochte zalen, en werd overladen met lovende recensies. Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse Bachvereniging presenteren de partners in 2022 een opvolger van dit succes. Een oude droom van de Bachvereniging wordt daarbij werkelijkheid: de creatie van ?de opera die Bach nooit schreef?.
Met medewerking van twee Leuvense koren in Amateurama 2.0

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar 30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21
Leuven
Wanneer
Prijs 32 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 6.4 euro
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/js-bach---de-apocalyps--geannuleerd

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.