Hotelzeepke

Gratis

Sociaalartistiek gezelschap Compagnie Tartaren presenteert de fictiereeks Hotelzeepke.

De miniserie kaart elke aflevering een maatschappelijk prangende thema aan, zoals huiselijk geweld, sociale tewerkstelling of de vluchtelingencrisis. De inhoud van de verhalen komt voort uit ervaringen van de spelers. Hotelzeepke is een tragikomische reeks die je op humoristische wijze met je neus op de feiten duwt.

Hotelzeepke speelt zich af in een klein familiehotel, waar het vaste personeel als een hecht team het hotel draaiende houdt. Tot er iemand nieuw de lobby binnenkomt. Elke aflevering brengt een nieuw personage een maatschappelijk thema het hotel binnen. Het personeel zoekt - met de nodige (on)handigheid - hoe ze ermee om moet gaan. Het levert humoristische gesprekken, aandoenlijke personages en een flinke dosis realiteit op.

Voor deze serie sloegen regisseurs Marnick Bardyn en Wannes Vanspauwen de handen in elkaar. Samen met spelers van Cie Tartaren ploos Bardyn een half jaar lang allerhande actuele thema’s uit waar te weinig over gesproken wordt of waar veel discussie over hangt. De inhoud van de scenario’s komt voort uit de persoonlijke ervaringen en bekommernissen van de spelers.
Door de thema’s aan te kaarten wil Cie Tartaren hen bespreekbaar maken. Zo is er een forse toename van meldingen rond huiselijk geweld tijdens de coronacrisis, maar blijft het binnen de taboesfeer hangen. Zo blijft de vluchtelingencrisis een actueel probleem, maar hoe handel je het best als individu? Bied je hulp of doe je beter niets? Voer tot discussie, ook binnen Hotelzeepke.

Compagnie Tartaren is het sociaalartistiek stadsgezelschap van Leuven. Ze maakt krachtige voorstellingen vanuit de verbinding van de artistieke visie van een professionele maker met de doorleefde inhoud van niet-professionele makers.

Cie Tartaren is erkend en structureel gesubsidieerd binnen het Kunstendecreet van de Vlaamse overheid en ontvangt subsidie van de stad Leuven.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Compagnie Tartaren online
Ridderstraat 33
Leuven
Wanneer
Organisatie Compagnie Tartaren
Website https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/podium-19/1/podium-19-hotelzeepke/

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.