Her(e) (Dalilla Hermans)

Activiteit met UiTPAS

Het eerste theaterstuk van Dalilla Hermans. Over het leven als zwarte vrouw in een witte wereld.


NIEUWE DATUM?

Deze voorstelling stond oorspronkelijk gepland op 6 mei 2020, maar werd verplaatst naar 30 april 2021 omwille van de coronamaatregelen. Tickethouders ontvingen hierover een persoonlijk bericht.

De nieuwe datum 30/4 wordt ook geannuleerd. We hopen alsnog om deze voorstelling te kunnen organiseren in 2022. Mocht dit lukken, dan laten we jou dat als eerste weten.

HER(E)

Het leven als zwarte vrouw in een witte wereld, dat is altijd hyperzichtbaar zijn en tegelijkertijd haast onzichtbaar. Dat is opgroeien met veel meer ramen dan spiegels.

Dalilla Hermans, schrijfster van 'Brief aan Cooper en de wereld', 'Zwart', 'Brown Girl Magic', 'Black-Out' en columniste bij De Standaard, onderzocht haar eigen ervaring de afgelopen jaren in boeken en columns. Voor haar eerste theaterstuk wil ze, voorbij de eigen blik, de bijzondere ‘sisterhood’ die er tussen zwarte vrouwen leeft, capteren.

Samen met Abigail Abraham stelde ze een gastenlijst op van inspirerende zwarte vrouwen in Vlaanderen en Brussel en nodigde hen uit voor een verblijf van 24u in Villa Hellebosch. Maar liefst 31 vrouwen (actrices, zangeressen, tekenaars, schrijvers, sociaal werkers, dichters, danseressen) van begin twintig tot de vijftig voorbij kwamen er samen.

Wat daar gebeurde was magisch. Het ging ver voorbij schoonheid, ver voorbij lachsalvo’s, ver voorbij heupen die allemaal op de beat dansten, ver voorbij samen eten en bijbabbelen. Geen van deze vrouwen zal ooit nog helemaal dezelfde zijn na dit weekend. Alles werd er op tafel gelegd: trauma’s waarvan ze niet eens wisten dat ze ze hadden, vreugde ook, intense vreugde en een diep besef van de nood aan samenkomen, delen en eigenliefde puren uit de natuurlijke connectie met elkaar.

Op basis van audio, video en fotomateriaal van dit bijzondere verblijf schrijft Dalilla Hermans 'her(e)'. Abigail Abraham staat op scène. Geen monoloog, maar een dialoog. Tussen zwarte vrouwen onder elkaar. Tussen zwarte vrouwen en de witte blik op hen.

We are her(e).

  • Nederlands gesproken,  Engels boventiteld
  • met inleiding

Waar 30CC/Wagehuys
Brusselsestraat 63
Leuven
Wanneer vrijdag 30 april 2021 van 20:00 tot 20:00
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/here-dalilla-hermans

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.