Groepscoaching voor Naasten van mensen met een Burn-Out

Sessies voor naasten van mensen met een Burn-Out

"Plots is je geliefde een andere persoon. Je hebt het wel een beetje zien aankomen. Het was druk op het werk, de kinderen waren ook onrustig de laatste tijd en veel ziek, korte nachten, jij moest regelmatig in het week-end werken, dus veel hulp kon je niet geven...maar zo erg was het toch niet nee? Is het nu echt nodig om nu thuis te blijven? Het was zo'n energieke persoon en nu zit er geen fut meer in. En wanneer je dat vermeldt, dan komen er tranen die niet meer stoppen....nee hoor...Zo kan het niet verder."

Wanneer je partner, moeder, zoon, vriend, collega een Burn-Out heeft, is het vaak voor de omgeving ook niet zo evident.

Uiteraard geloven we dat deze persoon ziek is, maar toch, is het anders dan bij een andere ziekte. De zieke heeft geen symptomen die met een pilletje weg gaan. Het is ook voor de naasten heel moeilijk om te helpen, wat de meesten vaak willen, maar geen idee hebben hoe ze het zouden kunnen. En onze globale omgeving begrijpt het ook vaak niet. Ze denken dat deze persoon niet ziek is, gewoon lui, niet wil gaan werken...Soms denkt de naaste dit ook. Het is gewoon iets dan we niet goed kennen, en vaak niet begrijpen.

Vooral omdat een Burn-Out onbekend en onbemind is, werkt deze ziekte vaak heel veel frustraties op, veel ruzie, onbegrip, ... Om dit te vermijden besloot Cameleon om deze sessies in te lassen voor mensen die het goed bedoelen met iemand die een Burn-Out heeft.

Om iedere deelnemer op zijn ritme zijn proces af te leggen, houden we deze 2 groepen gescheiden. Zodat elke "partij" haar frustraties en ergernissen ook kan uiten, in een vertrouwens en empatische omgeving, zonder dat de andere zich hierdoor gekwetst voelt.

Duur van de sessie:
2 uur waarvan het laatste half uurtje bestaat uit een vrij moment waar je ervaringen met elkaar kunt wisselen rond een kopje koffie of thee

Prijs van de sessie : 15 euro

Wat neem je mee?
Notietieboekje
Schrijfgerief

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar Romaanse Poort
Brusselsestraat 63
Leuven
Wanneer
Prijs 15 euro
Organisatie Cameleon Coaching
E-mailadres info@cameleoncoaching.be
Website https://www.facebook.com/events/330582314500146/

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.