Familierondleiding | KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

Activiteit met UiTPAS

Breng je graag met kind(eren) een gegidst bezoek aan M? Dan kan je elke tweede zondag van de maand aansluiten bij een familierondleiding. Een gids loodst jullie samen door de tentoonstellingen 'Verbeelding van het Universum' en Richard Long, in het kader van het stadsfestival KNAL!

Over 'Verbeelding van het universum'
Heb je ’s nachts ooit vol verwondering omhoog gekeken naar de maan en de sterren? Je bent zeker niet de eerste. Al duizenden jaren zijn mensen op zoek naar hun plek in het universum, en durven ze zich heel wat vragen te stellen. Vanwaar komen we? Wat doen we hier? Waar gaan we naartoe? In de kunst heeft de mens een manier gevonden om op die vragen een antwoord te bieden. 'Verbeelding van het universum' neemt je mee langs Egyptische sarcofagen, middeleeuwse manuscripten en vroegmoderne telescopen, op zoek naar de eeuwige verwondering voor het heelal.

Over Richard Long
Richard Long is een hedendaagse, Britse kunstenaar die zich minder bezig houdt met het heelal, maar wel met de aarde zelf. Hij maakt lange wandelingen door de natuur, en met stenen en takken die hij onderweg opraapt bouwt hij eenvoudige lijnen en vormen. In M toont hij foto’s van zijn wandelingen, maar ook stenen beeldhouwwerken en modderschilderingen. Om het met zijn eigen woorden te zeggen: “Kunst is de taal waar ik me al sinds mijn kindertijd in uitdruk.”

Praktisch:
- Zondag 14.11.21, 12.12.21 en 09.01.22, steeds om 13:00
- Duur: 60 minuten
- Prijs: € 12 (volwassenen), € 5 (-18), gratis (M-bassadeurs & M-cenassen)

Info & tickets: www.mleuven.be/familierondleiding-knal

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar M Leuven
Vanderkelenstraat 28
Leuven
Wanneer
Prijs 12 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2.4 euro
Organisatie M Leuven
Website https://tickets.mleuven.be/nl/saleflow/show/d255b327-2907-ec11-8314-f873bd5289ef

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.