Expo Scivil - Citizen science

Gratis

De Bib Leuven in samenwerking met Scivil

Kan jij computers leren praten als een mens? Kan jouw buurman de luchtkwaliteit meten via aardbeien? En kan jouw tante diabetespatiënten helpen tegen blindheid? Het antwoord is driemaal ja, via citizen science!
Met de ‘Iedereen onderzoeker’-expo wil Scivil, het Vlaamse kenniscentrum voor citizen science, de onderzoeker in je wakker schudden. Bij ‘citizen science’ of burgerwetenschap helpen gewone mensen namelijk wetenschappers met metingen en analyses. Zo leer jij bij over dat onderzoek, maak je kennis met de wetenschappelijke aanpak, help je de wetenschap(per) vooruit èn het is ook gewoon leuk om te doen!
De ‘iedereen onderzoeker-expo vertelt de ontstaansgeschiedenis van citizen science en toont hoe zo’n project in elkaar zit door je kennis te laten maken met verschillende inspirerende burgerwetenschapsprojecten die hun succes te danken hebben aan de bijdrage van niet-professionele wetenschappers. Het zet jou aan om zelf zo’n burgerwetenschapper te worden door bij te dragen aan een project. Want in iedere burger schuilt een onderzoeker!

Waar De Bib Leuven tweebronnen
Rijschoolstraat 4
Leuven
Wanneer
Organisatie De Bib Leuven
Telefoon 016/27 45 00
Website http://leuven.bibliotheek.be/volwassenen

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.