Dead Ladies Show #4

Activiteit met UiTPAS

Een sprankelend ‘café chantant’ over drie opmerkelijke vrouwen die bij leven werden miskend en blijvende bewondering verdienen.

Inmiddels aanbeland aan de vierde aflevering van de Dead Ladies.

Schrijfster Gaea Schoeters en literatuurhuis Passa Porta presenteren een sprankelend ‘café chantant’ over drie opmerkelijke vrouwen die bij leven werden miskend en blijvende bewondering verdienen.

  • Onterecht vergeten vrouwen

Zeggen de namen Patricia De Martelaere, Charley Toorop of Fatima Mernissi je iets? Stuk voor stuk zijn het vrouwen die werk deden waarvoor mannen de eer opstreken, vrouwen die de wereld verkenden maar in Stanley’s schaduw bleven, of vrouwen die even begaafde kunstenaars waren als hun mannelijke collega’s maar toen niet dezelfde aandacht kregen. En vooral: het zijn vrouwen die wisten te ontsnappen aan de conventies van hun tijd, alles uit het leven haalden en tot het uiterste gingen om hun dromen waar te maken. Tijdens de Dead Ladies Shows krijgen zij het podium dat ze verdienen. Vanavond hoor je hun verhalen gebracht door vooraanstaande bewonderaars.

Met Bent Van Looy over schilderes Charley Toorop,
Yousra Benfquih over sociologe Fatima Mernissi en
Marieke De Maré
over auteur & filosofe Patricia De Martelaere.

  • Hulde in woord, beeld en muziek

In elke Dead Ladies Show delen drie sprekers — bevlogen auteurs, acteurs, wetenschappers of kunstenaars — hun liefde voor hun topvrouw. Ze gidsen het publiek door haar leven, werk en verwezenlijkingen. Schrijfster Gaea Schoeters stelt de shows samen en leidt het geheel in goede banen. Centraal staat steeds een vrouw uit de letteren. Maar ook vrouwelijke ontdekkingsreizigers, atleten, kunstenaars en onderzoekers kunnen de revue passeren. 

Na de drie lecture-performances volgt een miniconcert, waarin Noémie Schellens onder begeleiding van pianiste Lies Colman hulde brengt aan een grande dame van weleer 

Aan de piano Lies Colman en Noémie Schellens met muziek van Irene Poldowski Hildegard von Bingen.

Waar La Conserve
Kolonel Begaultlaan 15
Wilsele
Wanneer
Prijs 12 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2.4 euro
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/dead-ladies-show-4

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.