Artefact Sound : ZWERM - GREAT EXPECTATIONS

Activiteit met UiTPAS

Elektrisch gitaarkwartet Zwerm (mét drummer Karen Willems) presenteert hun nieuwe album Great Expectations.

Het elektrische gitaarkwartet Zwerm sloopt al sinds 2007 de muren tussen avant garde rock en hedendaags klassiek. Ze combineren als geen ander klanken en stijlen uit de underground met de virtuositeit en zin voor compositie van geschoolde gitaristen. De afgelopen jaren reisde Zwerm van multimediavoorstellingen over bewerkingen van renaissancemuziek naar samenwerkingen met grootheden als Stephen O'Malley, Larry Polansky en Fred Frith.

Voor hun nieuwe album Great Expectations (2020) ging Zwerm aan het experimenteren met microtonaliteit - lees: ongewone stemmingen. Ook deden ze een beroep op drummer en dwarsdenker Karen Willems om een laag percussie toe te voegen aan hun muziek. Dit allemaal onder het alziende oog van producer Rudy Trouvé. Het resultaat is een album vol contrasten: van welluidend tot wrang, van ritmische grooves tot fluisterende klankkleuren, van elektrische gitaar tot Oosterse snaarinstrumenten.

Zwerm: Toon Callier, Johannes Westendorp, Kobe van Cauwenberghe, Bruno Nelissen (gitaar, elektronica), Karen Willems (drums)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar STUK Huis voor dans, beeld en geluid
Naamsestraat 96
Leuven
Wanneer vrijdag 18 juni 2021 van 21:30 tot 22:30
Prijs 10 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 2 euro
Organisatie Kunstencentrum STUK
E-mailadres ticket@stuk.be

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.