3S

Activiteit met UiTPAS

In 3S
richt Sidi Larbi Cherkaoui zijn blik op het afgezonderde individu: eenzaam en toch onvermijdelijk verbonden met de wereld. 3S bestaat uit drie solo’s door drie vertrouwde dansers - Nicola Leahey, Kazutomi “Tsuki” Kozuki en Jean Michel Sinisterra Munoz. Alle drie trekken ze onzichtbare lijnen tussen de landen waar ze vandaan komen - respectievelijk Australië, Japan en Colombia - en vormen zo een gigantische driehoek over de hele planeet, waarvan de medianen ons allemaal raken.
En dat geldt ook voor de thema’s die ze in hun solo’s behandelen. Nicola Leahey uit zich via de krachtige teksten van dichteres Alice Eather. Zij spreekt over de doelgerichte wandaden van multinationals in oeroude bossen, een erfenis van de koloniale onderdrukking van Aboriginals. Kazutomi Kozuki roept zowel individuele als collectieve trauma's op over een nucleaire ramp, over de schade die het aanricht aan mens en land, over de (on)zichtbare wonden die niet genezen. Jean Michel Sinisterra Munoz toont weerspiegelingen van de guerrillaoorlog in Colombia - waarbij de allerjongsten als strijders ingezet werden - in het geweld van de burgeroorlog in Syrië.
Zangeressen en muzikanten Ghalia Benali, Patrizia Bovi en Tsubasa Hori voegen zich bij de dansers om een stem te geven aan de diepte van menselijke eenzaamheid en verdriet, maar ook om het te doorbreken. De beelden van filmmaakster Sabine Groenewegen fungeren als portalen die elementen uit de buitenwereld naar het podium overbrengen, of andersom?Gepresenteerd door STUK.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar 30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21
Leuven
Wanneer dinsdag 1 maart 2022 van 20:00 tot 22:00
woensdag 2 maart 2022 van 20:00 tot 22:00
Prijs 34 euro
Kansentarief voor UiTPAS Leuven 6.8 euro
Organisatie 30CC
E-mailadres info@30cc.be
Website https://www.30cc.be/nl/programma/item/3s

Disclaimer

Deze inhoud werd toegevoegd vanuit de website UiT in Vlaanderen.

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.