Naar agenda

Zwaar Liggen

  • Tentoonstelling
  • Gratis
Koop tickets

Praktisch

Waar

BAC ART LAB
Vital Decosterstraat 10
3000 Leuven

Wanneer

donderdag tot en met zaterdag

Open op:

  • Donderdag van 13:00 tot 18:00
  • Vrijdag van 13:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 13:00 tot 18:00
Prijs

Gratis

Reservatie
Beschrijving

In deze poëtische virtual reality-installatie onderzoekt Sarah Lauwers, resident in BAC ART LAB, hoe het menselijke lichaam gebeurtenissen draagt en absorbeert.

In deze poëtische virtual reality-installatie onderzoekt Sarah Lauwers, resident in BAC ART LAB, hoe het menselijke lichaam gebeurtenissen draagt en absorbeert.

Het werk brengt de bezoeker naar een stad aan het strand waar een lichaam zich liggend aan de zwaartekracht overgeeft. In dit decor van traag veranderende getijden, flikkerende lichtinval en handgemaakte keramische schelpen draagt een stem een tekst voor. Indrukken en afdrukken van intermenselijke communicatie worden aan elkaar geweven en plaatsen het lichaam van de toeschouwer tegenover het digitale lichaam.

Zwaar Liggen spiegelt ‘het liggen’ van Elijah die afgebeeld wordt op het rechterpaneel van Het Laatste Avondmaal van Dirk Bouts. Het is een lichaam dat vluchtte en alleen is in de woestijn met al zijn gedachten. De geste van het liggen nodigt de kijker uit om met een nieuwe aandacht naar zijn, haar of hun eigen lichaam te luisteren en de impact van ‘de andere’ te onderzoeken.

De ervaring wordt ondersteund door een tactiele 360° soundscape die de stad aan zee mee tot leven wekt en beïnvloed wordt door acties van de bezoekers.

FRINGE

Zwaar Liggen maakt deel uit van Fringe, een eigenzinnig programma binnen het New Horizons Dieric Bouts Festival.

Fringe brengt verschillende locaties in de stad straf werk van onder de radar. Laat je verrassen door ongekende en nieuwe stemmen tijdens de verschillende performances, en ontdek het indrukwekkend expo-parcours. Dieric Bouts is de guide from the past voor al deze nieuwe makers en kunstenaars.

More info
https://www.kuleuven.be/bacartlab
Organisator

Andere activiteiten van deze organisator

Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.