• Theatervoorstelling
  • 12-99

Praktisch

Waar

30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven

Wanneer
  • tot
  • tot
Prijs

€ 23

Beschrijving

Een operettejuweeltje herontdekt. Met één voet in de opéra comique en de andere in de music-hall doet dit swingende operettepareltje van Maurice Yvain de wereld van de années folles (de wilde jaren twintig) herleven.
De tijd van de frivole beau monde, de verre reizen, de ontluikende filmkunst, de opkomst van het proletariaat en het kapitalisme, de gloriedagen van de jazz, allemaal...

Een operettejuweeltje herontdekt. Met één voet in de opéra comique en de andere in de music-hall doet dit swingende operettepareltje van Maurice Yvain de wereld van de années folles (de wilde jaren twintig) herleven.
De tijd van de frivole beau monde, de verre reizen, de ontluikende filmkunst, de opkomst van het proletariaat en het kapitalisme, de gloriedagen van de jazz, allemaal thema's die in het burleske verhaal van Yes!
verweven zijn.
In een grappige intrige vol excentrieke personages wordt de erfgenaam van een pasta-imperium door zijn vader verplicht te trouwen met een Chileense erfgename van een tandenstokerrijk. Om hieraan te ontsnappen gaat de jonge losbol een schijnhuwelijk aan met zijn manicure. Liefde, groot en klein bedrog, jaloezie, exotisme, klassenstrijd en knotsgekke situaties zijn de ingrediënten van het libretto.
Het werk dat met groot succes voor het eerst werd opgevoerd in het Théâtre des Capucines in Parijs in 1928 heeft nog niets aan frisheid ingeboet. Yvain componeerde het werk in eerste instantie voor twee piano's, en voegde er in latere opvoeringen instrumenten aan toe. Zijn muziek is een mirakel van vindingrijkheid en humor en brengt ons een quasi ononderbroken recital van chansons (met mooie teksten), om beurten romantisch, langoureus, luchtig, meeslepend, en vaak jazzy...
Is dit hét spektakel' dat u niet mag missen? Yes!
Gezongen in het Frans, met Nederlandse boventiteling.extra achtergrondinfo

More info
https://www.30cc.be/nl/programma/item/yes
Organisator

UiTPAS-voordelen bij deze organisator

  • Je krijgt 1 UiTPAS-punt voor deze activiteit.

  • Je krijgt 80% korting als jouw UiTPAS kansentarief heeft.

Ruil punten

  • 30 punten - Duoticket voor de theatervoorstelling de Bastaard bij 30CC

  • 5 punten - € 2 korting op een ticket voor een voorstelling bij 30CC

  • 30 punten - Duoticket voor de dubbeldate Poëzieweek met Delphine Lecompte en Johan Braeckman bij 30CC

  • 10 punten - € 1 korting op een ticket voor een voorstelling bij 30CC

Ontdek de UiTPAS

Andere activiteiten van deze organisator

Bekijk alle activiteiten
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.