Naar agenda

Works in Silence by Lucinda Childs

 • Dansvoorstelling
 • 12-99

Praktisch

Waar

30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven

Wanneer
 • tot
 • tot
 • tot
 • tot
Prijs

€ 22

Beschrijving

Locatie- en datumwijziging!Door vertraging van de renovatiewerken in STUK kan de voorstelling niet in STUK plaatsvinden. Daarom verhuizen we naar 30CC/Schouwburg waar de voorstelling één keer wordt opgevoerd, op vrijdag 16 december om 20.30 uur.Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.--------Works in Silence biedt een unieke inkijk in het vroege werk en de artistieke ontwikkeling van één van de belangrijkste...

Locatie- en datumwijziging!Door vertraging van de renovatiewerken in STUK kan de voorstelling niet in STUK plaatsvinden. Daarom verhuizen we naar 30CC/Schouwburg waar de voorstelling één keer wordt opgevoerd, op vrijdag 16 december om 20.30 uur.Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.--------Works in Silence biedt een unieke inkijk in het vroege werk en de artistieke ontwikkeling van één van de belangrijkste choreografen van de twintigste eeuw: Lucinda Childs, icoon van de Amerikaanse moderne dans.
Zes dansers van het 40+ Dance On Ensemble brengen een selectie choreografieën uit het uitgebreide repertoire van Childs. Deze choreografieën zijn fascinerend zowel vanwege hun zeldzaamheid als vanwege hun onmiskenbare invloed op de internationale dans en beeldende kunst. De werken waren in de jaren 70 te zien in musea, kerken en in de openbare ruimte en de meeste zijn sindsdien nauwelijks of zelfs niet meer uitgevoerd.
Childs elimineerde in deze choreografieën rekwisieten, objecten, het gesproken woord, symbolische beweging – kenmerken van het befaamde tijdperk van het Judson Dance Theater – en koos ervoor om zich in plaats daarvan puur te richten op de beweging van het lichaam door de ruimte: van lopen, naar huppelen en springen.
De werken geven uitdrukking aan kwetsbaarheid en menselijkheid, in stilte uitgevoerd door de uitzonderlijke dansers van het Dance On Ensemble die ieder met hun eigen rijke achtergrond en kennis de grote waarde van ervaring illustreren. Door het wegstrepen van alle kunstmatigheid en theatraliteit, worden de schoonheid en wijsheid blootgelegd. Op het programma staan de choreografieën Untitled Trio, Congeries on Edges for 20 Obliques, Katema, Radial Courses en Melody Excerpt. Een niet te missen stukje dansgeschiedenis.
Programma:
Untitled Trio, Premiere June 1, 1968 - 1973 / Judson Memorial Church, New York, NYCongeries on Edges for 20 Obliques, Premiere March 8,1975 / Y.M.C.A. Nyack New YorkKatema, Premiere March 12, 1978 / Stedelijk Museum, Amsterdam, The NetherlandsRadial Courses, Premiere June 23,1976 / Washington Square Methodist Church, New York, NYMelody Excerpt, Premiere November 3,1977 / Brooklyn Academy of Music, Brooklyn, NY
Een samenwerking van 30CC en STUK.

More info
https://www.30cc.be/nl/programma/item/works-in-silence-by-lucinda-childs
Organisator

UiTPAS-voordelen bij deze organisator

 • Je krijgt 1 UiTPAS-punt voor deze activiteit.

 • Je krijgt 80% korting als jouw UiTPAS kansentarief heeft.

Ruil punten

 • 30 punten - Duoticket voor de theatervoorstelling de Bastaard bij 30CC

 • 5 punten - € 2 korting op een ticket voor een voorstelling bij 30CC

 • 30 punten - Duoticket voor de dubbeldate Poëzieweek met Delphine Lecompte en Johan Braeckman bij 30CC

 • 10 punten - € 1 korting op een ticket voor een voorstelling bij 30CC

Ontdek de UiTPAS

Andere activiteiten van deze organisator

Bekijk alle activiteiten
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.