Naar agenda

Quis ego, domine

  • Concert
  • 12-99

Praktisch

Waar

Sint-Jan-de-Doperkerk
Groot Begijnhof
3000 Leuven

Wanneer
tot
Prijs

€ 22

Beschrijving

In amper tien jaar tijd is de Leuvense tenor Reinoud Van Mechelen
uitgegroeid tot een referentie in de barokmuziek. Samen met zijn ensemble a nocte temporis spitst hij zich in Quis ego, domine toe op Franse, religieuze barokmuziek. Reinoud maakt daartoe een fijne selectie uit de motettenboeken van André Campra (1660-1744). Die schopte het van koorknaap in Aix-en-Provence tot maître de...

In amper tien jaar tijd is de Leuvense tenor Reinoud Van Mechelen
uitgegroeid tot een referentie in de barokmuziek. Samen met zijn ensemble a nocte temporis spitst hij zich in Quis ego, domine toe op Franse, religieuze barokmuziek. Reinoud maakt daartoe een fijne selectie uit de motettenboeken van André Campra (1660-1744). Die schopte het van koorknaap in Aix-en-Provence tot maître de musique van de Notre-Dame van Parijs en bouwde zo een carrière uit als componist van sacrale muziek.
"Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd om de verfijndheid [délicatesse] van de Franse muziek te vermengen met de levendigheid [vivacité] van de Italiaanse muziek", schreef André Campra in het voorwoord van zijn eerste boek met cantates.
De Franse componist Campra moet niet onderdoen voor zijn meer bekende landgenoten Lully, Charpentier en Rameau. Net als Charpentier was Campra een man van twee werelden: de Italiaanse en de Franse, maar ook de theatrale en de religieuze wereld.
Aan deze selectie voegt Reinoud ook nog motetten van de onbekende meester François Joseph Salomon (1649-1732) toe.
André Campra, Quis ego, domineJoseph François Salomon, Domine, quid multiplicatiAndré Campra, Cantique de Simeon/Nunc dimitis servuum tuumJoseph François Salomon, Quando VeniamAndré Campra, Anima ad Deum revertens
programmablaadje-------Praktische tips

De Sint-Jan-de-Doperkerk is ‘verwarmd’ tot 16° C. Het is er dus vrij frisjes. Kleed je zeker warm aan.Het Groot Begijnhof is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Leuven: lijnbus 2 (halte Sint-Kwintenskerk) of ringbus 601 (halte Naamsepoort).Kom je met de auto, gebruik dan als GPS-adres 'Tervuursevest 70 - parking P3'. De slagboom van parking P3 staat open van 19.00 tot 20.30 uur. Bij het buitenrijden gaat de slagboom automatisch open.De kerk is rolstoeltoegankelijk.Het programmaboekje is nu al beschikbaar en geeft je duiding bij de werken, vertaalde teksten en meer.

More info
https://www.30cc.be/nl/programma/item/quis-ego-domine
Organisator

UiTPAS-voordelen bij deze organisator

  • Je krijgt 1 UiTPAS-punt voor deze activiteit.

  • Je krijgt 80% korting als jouw UiTPAS kansentarief heeft.

Ruil punten

  • 30 punten - Duoticket voor de theatervoorstelling de Bastaard bij 30CC

  • 5 punten - € 2 korting op een ticket voor een voorstelling bij 30CC

  • 30 punten - Duoticket voor de dubbeldate Poëzieweek met Delphine Lecompte en Johan Braeckman bij 30CC

  • 10 punten - € 1 korting op een ticket voor een voorstelling bij 30CC

Ontdek de UiTPAS

Andere activiteiten van deze organisator

Bekijk alle activiteiten
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.