Naar agenda

Ergoeddag 'BEESTIG' - Dieren in en rond Vlierbeek

  • Begeleide uitstap of rondleiding
  • Gratis

Praktisch

Waar

Abdij van Vlierbeek
Abdij Vlierbeek 2
3010 Kessel-Lo

Wanneer
tot
Prijs

Gratis

Beschrijving

Zin om meer te leren over slechtvalken, vleermuizen, padden, kraaien en bijen? Dat treft, want ze zijn allemaal te vinden rond onze Abdij van Vlierbeek!

Tijdens een vrij parcours langs negen stopplaatsen ontdek je alles over het verleden, het heden en de toekomst van dieren op en rond onze abdijsite. De gidsen van de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw nemen je mee...

Zin om meer te leren over slechtvalken, vleermuizen, padden, kraaien en bijen? Dat treft, want ze zijn allemaal te vinden rond onze Abdij van Vlierbeek!

Tijdens een vrij parcours langs negen stopplaatsen ontdek je alles over het verleden, het heden en de toekomst van dieren op en rond onze abdijsite. De gidsen van de Heemkundige Kring Vlierbeek vzw nemen je mee terug in de tijd en vertellen wonderlijke dierenverhalen die zich op ons abdijdomein hebben afgespeeld. De vrijwilligers van Natuurpunt Vlierbeek laten je zien welke bijzondere fossielen er in onze stenen gebouwen verborgen zitten. Ze vertellen je ook welke dieren vandaag op de abdijsite leven en hoe ze ervoor willen zorgen dat deze zich hier ook in de toekomst thuis blijven voelen. Tijdens het parcours ontmoet je daarenboven ook een verteller die je zal betoveren met magische volksverhalen over de link tussen dieren en hekserij.
Na dit afwisselende parcours kijk je voorgoed met andere ogen naar onze abdij en het landschap erom heen. Een ideale activiteit voor kinderen en hun (groot)ouders!

More info
http://www.abdijvanvlierbeek.be
Organisator
  • Heemkundige Kring Vlierbeek
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.