Naar agenda

Cabana Belgicana

  • Concert
  • 12-99

Praktisch

Waar

30CC/Schouwburg
Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven

Wanneer
tot
Prijs

€ 24

Kansentarief met UiTPAS: € 5

Beschrijving

Johan Heldenbergh, Roland Van Campenhout, Nils De Caster en Sara De Smedt zijn hopeloos verliefd op de liefde. Voor hen bestaat er maar één taal die het pijnlijke, maar ook het plezierige van begeerte vat, die over rusteloos genieten, melancholie en geamuseerd snotteren verhaalt: de muziek! Deze taal blinkt uit in een bescheiden, directe, virtuoze, grappige, trieste en allesomvattende eenvoud...

Johan Heldenbergh, Roland Van Campenhout, Nils De Caster en Sara De Smedt zijn hopeloos verliefd op de liefde. Voor hen bestaat er maar één taal die het pijnlijke, maar ook het plezierige van begeerte vat, die over rusteloos genieten, melancholie en geamuseerd snotteren verhaalt: de muziek! Deze taal blinkt uit in een bescheiden, directe, virtuoze, grappige, trieste en allesomvattende eenvoud en wordt, in hun geval, gesproken in akkoorden en snaren.
De muzikale speeltuin van Cabana Belgicana strekt zich uit over de prairie van americana, blues- en countrymuziek. Americana is meer dan een genre, het is een gevoel, a way of life, een attitude.
Multi-instrumentalist Nils De Caster en zangeres Sara De Smedt ontpopten zich met twee albums vol bruisend nieuw werk tot de Robert Plant en Alison Krauss van Vlaanderen. Roland ademt en zweet al eeuwenlang de blues. Johan Heldenbergh zorgde soloslim voor een heuse Belgische country- en bluegrass-revival met The Broken Circle Breakdown en de door hem gecureerde driedubbelaar Closing Time Country.

Voor Cabana Belgicana blinkt Heldenbergh de sporen van zijn cowboylaarzen op en breit hij een nieuw hoofdstuk aan zijn verhaal over zijn favoriete muziekstijlen, met als resultaat: een intense symbiose van tekst en muziek.
Word deelgenoot van de vriendschap en camaraderie op het podium en waan je in de Appalachen, bij zonsondergang.
Johan Heldenbergh duikt in de namiddag ook op in de gratis Boekenkamer.

More info
https://www.30cc.be/nl/programma/item/cabana-belgicana-2023-2024
Organisator

UiTPAS-voordelen bij deze organisator

  • Je krijgt 1 UiTPAS-punt voor deze activiteit.

  • Je krijgt 80% korting als jouw UiTPAS kansentarief heeft.

Ruil punten

  • 15 punten - Gratis duoticket voor een voorstelling van Rode Hond

  • 10 punten - 1 euro korting op een ticket voor een voorstelling bij 30CC

Ontdek de UiTPAS

Andere activiteiten van deze organisator

Bekijk alle activiteiten
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.