Naar agenda

Anneleen Keppens — Blue Moon Spring

  • Dansvoorstelling
Reservaties

Praktisch

Waar

STUK - Huis voor Dans, Beeld & Geluid
Naamsestraat 96
3000 Leuven

Wanneer
  • tot
  • tot
  • tot
Prijs

€ 18

Kansentarief met UiTPAS: € 4

Beschrijving

Blue Moon Spring is een voorstelling voor drie dansers op jazzmuziek uit verschillende periodes, plaatsen en van zowel mannelijke als vrouwelijke artiesten. Drie performers gaan op zoek naar een belichaming van de 'jazzfilosofie'. Hoe manifesteert jazz zich in en tussen lichamen? Ze belichten kenmerken van jazz die niet noodzakelijk op de voorgrond treden zoals intimiteit, kwetsbaarheid, lichamelijkheid, emotionele ervaring en...

Blue Moon Spring is een voorstelling voor drie dansers op jazzmuziek uit verschillende periodes, plaatsen en van zowel mannelijke als vrouwelijke artiesten. Drie performers gaan op zoek naar een belichaming van de 'jazzfilosofie'. Hoe manifesteert jazz zich in en tussen lichamen? Ze belichten kenmerken van jazz die niet noodzakelijk op de voorgrond treden zoals intimiteit, kwetsbaarheid, lichamelijkheid, emotionele ervaring en een spirituele impuls.

Door bestaande muziek te laten interageren met speciaal voor de voorstelling geschreven muziek, trekt het stuk de geschiedenis in een hedendaags, complex verhaal. Het werk is zowel een hommage aan de rijke geschiedenis van de jazz als een verkenning van hoe het genre vandaag leeft en hoe het ons kan helpen om vandaag (samen) te leven.

Wie jazz zegt, zegt improvisatie. Elke voorstelling is uniek. De performers oefenen in kwetsbaar en gepassioneerd blijven door middel van improvisatie samen dansen met hun verschillen, keuzes maken op basis van wat goed voelt, meesterschap en intuïtie op elkaar afstemmen en klaarwakker dromen.

Organisator

UiTPAS-voordelen bij deze organisator

  • Je krijgt 1 UiTPAS-punt voor deze activiteit.

  • Je krijgt 80% korting als jouw UiTPAS kansentarief heeft.

Ruil punten

  • 20 punten - 2 cinematickets voor de prijs van 1 bij Cinema ZED

Ontdek de UiTPAS

Andere activiteiten van deze organisator

Bekijk alle activiteiten
Iets fout of onduidelijk op deze pagina? Meld het ons.